Selam,
ramazan bitmeden bir güllaç yapayım dedim çünkü daha sonra güllaç bulmak zorlaşıyor,bu kez şeker yerine pekmez kullandım ve sizlerle de paylaşmak istedim umarım dener beğenirsiniz sevgiler..
MAZLEMELER
- 100 gram güllaç (yeni çıkan ufak paketlerden,kesilmiş halde )
- 750 ml süt
- 1 çay bardağı pekmez
- haşhaş
- damla çikolata
- sütü, pekmezi tencereye alın ve ısıtın (kaynatmayın sadece ısıtın)
- ufak kare bir borcamın dibine bir kepçe pekmezli süt dökün,üstüne güllaç yaprağı koyun
- güllaç yaprağı,süt sıralamasıyla kat kat döşeyin
- en üstüne kalan sütü dökün
- haşhaş ve damla çikolata serpiştirin
- güllaç tamamen soğuyunca üstünü streçleyip buzdolabında soğutun
- dilimleyerek servis edin, afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.