YULAFLI TUZLU MUFFİN

 

Kaydetmelik bir tarif 👍

MALZEMELER

  • 2 su bardağı ince çekilmiş yulaf ezmesi
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3-4 dal ,doğranmış taze soğan
  • 1 tutam kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz tuzluysa yarı ölçü kullanın)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kadar ufalanmış peynir (beyaz ,tulum veya taze kaşar kullanabilirsiniz)
  • ÜSTÜNE
  • ufalanmış peynir ve susam
HAZIRLANIŞI

  1. yumurta ve yoğurdu çırpın
  2. kalan malzemeleri ekleyip homojen bir şekilde karıştırın
  3. hamuru muffin kalıplarına, üstünde bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın
  4. üstlerine peynir ve susam serpiştirin
  5. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk kontrollü pişirin
NOT: muffinlerin içeriğini değiştirebilirsiniz mesela dereotu yerine maydanoz konabilir, kuru domates eklenebilir.
kapya biber de çok yakışıyor doğrayarak ekleyebilirsiniz. 

Yorumlar