Mercimek ile bakla arasında bir tada sahip olan gambilya çorbasını yediniz mi ?
Gambilya Girit adasından gelen Yunanistan genelinde bulunan ,bizdeki adıyla Bodrum baklası olarak bilinen bir bakliyat türü
Fava seven biri olarak daha önce baklayla denediğim çorbayı bu kez gambilya ile hazırladım ve sarı mercimeğe daha yakın bir tat olduğunu fark ettim , biz beğendik denerseniz yorumlarınızı beklerim, sevgiler..
MALZEMELER
- 1 su bardağı gambilya (1 saat ılık suda beklettim)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 kuru sağan
- 1 havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam zerdeçal (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su
- çeyrek demet kadar kıyılmış dereotu
- gambilyayı yıkayın ve süzdürün
- yağı tencereye koyup ,eritin
- soğanı ve havucu ufak ufak doğrayıp yağda birkaç dakika çevirin
- gambilyayı ve baharatları ekleyin
- suyu ekleyin ve malzemeler yumuşayana kadar pişirin
- pişen çorbaya dereotu ilave edin ve blendırdan geçirin
- dereotu ile süsleyerek servis edin
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.