GAMBİLYA ÇORBASI

 


Mercimek ile bakla arasında bir tada sahip olan gambilya çorbasını yediniz mi ?

Gambilya Girit adasından gelen Yunanistan genelinde bulunan ,bizdeki adıyla Bodrum baklası olarak bilinen bir bakliyat türü 

Fava seven biri olarak daha önce baklayla denediğim çorbayı bu kez gambilya ile hazırladım ve sarı mercimeğe daha yakın bir tat olduğunu fark ettim , biz beğendik denerseniz yorumlarınızı beklerim, sevgiler..

MALZEMELER

  • 1 su bardağı gambilya (1 saat ılık suda beklettim)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 kuru sağan
  • 1 havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam zerdeçal (isteğe bağlı)
  • 6 su bardağı su 
  • çeyrek demet kadar kıyılmış dereotu
HAZIRLANIŞI

  1. gambilyayı yıkayın ve süzdürün
  2. yağı tencereye koyup ,eritin
  3. soğanı ve havucu ufak ufak doğrayıp yağda birkaç dakika çevirin
  4. gambilyayı ve baharatları ekleyin 
  5. suyu ekleyin ve malzemeler yumuşayana kadar pişirin
  6. pişen çorbaya dereotu ilave edin ve blendırdan geçirin
  7. dereotu ile süsleyerek servis edin
NOT: çorbanın kıvamı durdukça biraz koyulaşıyor eğer sulu çorba seviyorsanız ,zevkinize göre suyunu biraz fazla tutabilirsiniz

afiyet olsun


Yorumlar