Bursa'nın meşhur süt helvasını evde hazırlayabilirsiniz ben bu kez tahinli olarak hazırladım, umarım beğenirsiniz sevgiler..
MALZEMELER
- 1,5 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 silme su bardağı un
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı tahin
- ÜSTÜNE: fındık kırığı
- süt şeker ve vanilini bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar ısıtıp, kenara alın
- ayrı bir tencerede yağı eritin, unu ekleyin ve kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurun
- kavrulan una yavaşça sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişirin
- ateşten alın ve tahini ekleyin mikserle birkaç dakika çırpın ve fırın kabına aktarın
- 200 derecede ısıtılmış fırının üst rafında, üstü kızarana kadar pişirin
- servis etmeden üstüne fındık serpin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.