ELMALI KEK TOPLARI

 


Lezzetli bir atıştırmalık 👌birkaç yıl önce yabancı bir kanalda havuçlu kek harcının bu şekilde kızartıldığını izlemiştim , tabi malzemeler ölçüler aklımda değildi ben de elmalı kek versiyonunu ,az ölçülü olarak denedim  siz isterseniz çoğaltın, tadanlar da  beğendi:) kaydedin derim, sevgiler..

MALZEMELER     (200 ml bardak ile)

  • 1 büyük yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 orta boy elma
  • ÜSTÜNE
  • tarçın, pudra şekeri
  • KIZARTMAK İÇİN 
  • sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
  1. elmaları soyun ve küçük küpler halinde doğrayın
  2. kalan malzemeleri karıştırma kabına alın ve çırpıcı ile karıştırın, elmaları ekleyin karıştırın (hamur çok cıvık olmasın )
  3. kızartmak için çukur bir tava yada tencerede yeterince yağı ısıtın, hazırladığınız hamurdan tatlı kaşığı ile alarak yağa bırakın
  4. ara sıra çevirerek orta ateşte kızartın ve havlu kağıt serili tabağa alın
  5. hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın (her seferinde 4-5 parça kızartın fazla doldurmayın)
  6. kızaran kek toplarını servis tabağına alın, üstlerine tarçınla karıştırdığınız pudra şekeri serpin
  7. ılık olarak servis edin

Yorumlar