Lezzetli bir atıştırmalık 👌birkaç yıl önce yabancı bir kanalda havuçlu kek harcının bu şekilde kızartıldığını izlemiştim , tabi malzemeler ölçüler aklımda değildi ben de elmalı kek versiyonunu ,az ölçülü olarak denedim siz isterseniz çoğaltın, tadanlar da beğendi:) kaydedin derim, sevgiler..
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 1 büyük yumurta
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 orta boy elma
- ÜSTÜNE
- tarçın, pudra şekeri
- KIZARTMAK İÇİN
- sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
- elmaları soyun ve küçük küpler halinde doğrayın
- kalan malzemeleri karıştırma kabına alın ve çırpıcı ile karıştırın, elmaları ekleyin karıştırın (hamur çok cıvık olmasın )
- kızartmak için çukur bir tava yada tencerede yeterince yağı ısıtın, hazırladığınız hamurdan tatlı kaşığı ile alarak yağa bırakın
- ara sıra çevirerek orta ateşte kızartın ve havlu kağıt serili tabağa alın
- hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın (her seferinde 4-5 parça kızartın fazla doldurmayın)
- kızaran kek toplarını servis tabağına alın, üstlerine tarçınla karıştırdığınız pudra şekeri serpin
- ılık olarak servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.