SARIYER BÖREĞİ

 


Pratik bir şekilde , baklava yufkasıyla hazırlayacağınız nefis Sarıyer böreği👍

MALZEMELER  (6 rulo için)

  • 18 yaprak baklava yufkası
  • 500 gram dana kıyma (ben yağsız kullandım ,siz isterseniz orta yağlı kullanın)
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı  kuş üzümü
  • SOSU İÇİN
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • ÜSTÜNE 
  • 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI

  1. öncelikle içini hazırlayıp, soğutun bunun için soğanı küp küp doğrayın ve yağla birlikte tavaya alıp, kavurun, fıstığı ve kıymayı ekleyin kavurun, kıyma pişince baharatları ekleyin karıştırın, son olarak üzümü ekleyin, birkaç tur çevirip ateşten alın
  2. sosu için tereyağı  eritin, içine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın
  3. tezgaha bir yufkayı serin fırçayla sostan sürün, üstüne ikinci yufkayı serin ve tekrar yağlayın, üçüncü yufkayı da serip yağlayın ve yufkanın kısa kenarına kıymalı harçtan koyup, iki ucunu içe kıvırın ve rulo şeklinde sarın yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın
  4. diğer yufkaları da üçer üçer aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin
  5. ruloların üstüne kalan sostan sürün
  6. son olarak üstlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırına verin
  7. börekler nar gibi kızarana kadar pişirin
  8. fırından alın birkaç dakika bekleyin ve keskin bir bıçakla dilimleyin
  9. sıcak olarak servis edin afiyet olsun..
NOTLAR: 1- ruloları bir gece önceden hazırlayıp ,yumurtayı sürmeden buzdolabında saklayabilirsiniz, sadece üstünü iyi kapatmaya dikkat edin ki yufkalar kurumasın

2- süt kullanmak istemeyenler yada alerjisi olanlar kullanmayabilir, bunun yerine yağı biraz fazla tutun👍

Yorumlar