SULTAN KEBABI

 


Merhabalar,

sultan kebabı lezzetli bir yemek ,biraz el oyalayıcı olsa da inanın emeğinize değer👌ben yufka kullandım ama dilerseniz kreple de çok lezzetli oluyor tercih sizin☺ kolay gelsin..

MALZEMELER

  • 2 yufka
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 750 gr sotelik doğranmış tavuk göğsü
  • 1 adet küp doğranmış kuru soğan
  • 2 adet doğranmış yeşil biber
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1/2 su bardağı haşlanmış, küp kesilmiş havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, tuz, toz sarımsak
  • 1 tutam kekik
  • BEŞAMEL SOS İÇİN
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz ve karabiber
  • 1/2 su bardağı rende kaşar peyniri 
ÜSTÜNE
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI

  1. geniş bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtın, tavukları atıp soteleyin
  2. soğanı , biberi ekleyip sotelemeye devam edin
  3. baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın
  4. suyu ilave edin ,tavanın üstünü kapatın ve tavuklar yumuşayana kadar pişirin
  5. suyunu çekip pişen tavuklara sebzeleri ekleyin ve bir kaç tur çevirip ocaktan alın
  6. beşamel sos için tencereye yağı ve unu alın, unun hafif kokusu çıkana kadar kavurun, yavaş yavaş sütü ekleyin ve çırpıcıyla sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin ocaktan alın, içine tuzu, biberi ve kaşarı ekleyip karıştırın 
  7. yufkaların her birini dört eşit parçaya kesin
  8. sırasıyla çukur bir çorba kasesine yerleştirin, sivri kenarlarını iç orta kısmına doğru katlayın
  9. içine 3-4 kaşık tavuktan doldurun
  10. tavuğun üstüne 2-3 kaşık beşamel dökün ve yufkanın kenarlarını içe katlayıp kapatın ve yağlanmış fırın kabına ters çevirerek dizin
  11. hazırladığınız bohçaların üstlerine kaşıkla beşamel sos dökün, kaşar rendesi ve pul biber serpin 
  12. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin


Yorumlar