YAĞ MANTISI

 


Mantı severler bu reçete size gelsin:)👌👀

HAMURU İÇİN

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ılık yoğurt yada süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instent maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı kadar) 
İÇİNE

  • 250 gr dana kıyma
  • 1 er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
  • 1-2 çorba kaşığı su
SOSU

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 domates rendesi (domates sos da kullanabilirsiniz)
  • birer tutam tuz, karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
ÜSTÜNE

  • sarımsaklı yoğurt
HAMURU KIZARTMAK İÇİN

  • ay çiçek yağı

HAZIRLANIŞI

  1. un hariç hamur malzemelerini bir kapta karıştırın, azar azar un ekleyerek hafif ele yapışan kıvamda hamur elde edin (mayalı ekmek hamuru kıvamı) (instent maya kullanacaksanız önceden aktive etmeniz gerekmez, ama diğer tür mayaları şeker, su ve 2 kaşık unla önceden eritin ve üstü kapalı 10 dk bekletin)
  2. hazırladığınız hamurun üstünü kapatarak 1 saat dinlendirin
  3. içi için malzemeleri yoğurup kenara alın
  4. sosu için yağı eritin ,salçayı ekleyip hafif kavurun, domatesi ,baharatları ve suyu ekleyip  pişirin
  5. mayalanan hamuru bir kez yoğurup toparlayın ve 2 parçaya bölün (hamurla uğraşırken elinizi arada bir yağlayın, çalışması kolay olur)
  6. böldüğünüz parçaları ,unlanmış tezgahta açın ve kare kare kesin , ortalarına kıyma koyup bohça şeklinde kapatın
  7. hazırladığınız mantıları unlanmış yada yağlanmış bir tepsiye alarak 10 dk bekletin, daha sonra bol yağda kızartın
  8. servis tabağına mantıları alın, üstüne sos dökün, ortasına yoğurt koyarak servis edin (ben sosu bol sevdiğim için biraz abartmış olabilirim☺) afiyet olsun..

Yorumlar