Selam,
sadesi, çileklisi, vişnelisi derken şimdi de beyaz çikolatalı browni tarifini ekliyorum, temel browni tarifine sadık kalarak damak zevkinize göre istediğiniz çeşidi hazırlayabilirsiniz👌☺ sevgiler..
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 125 gram tereyağı
- 200 gram bitter çikolata
- 3 yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 1 silme su bardağı un
- 100 gram beyaz çikolata
- tereyağını eritin, parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın, kenara alın
- ayrı bir yerde yumurta ve şekeri çırpın, vanilyayı, tuzu ve unu ekleyip karıştırın
- yağlı çikolata karışımını ekleyin ve homojen bir şekilde spatulayla karıştırın
- orta boy kare yada dikdörtgen fırın kabına pişirme kağıdı serin, (ben bu sefer yuvarlak kalıpta pişirdim, ideali kare yada dikdörtgen:)) hamuru içine döküp düzeltin
- beyaz çikolatayı kare parçalar şeklinde keserek hamurun üstüne batırın
- 160 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirin (üstü kabuk tutacak içi nemli kalacak)
- fırından alın , ılıyınca küçük kareler şeklinde keserek servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.