KADAYIFLI MUHALLEBİ

 


MALZEMELER

MUHALLEBİ İÇİN

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema
KADAYIF KISMI İÇİN

  • 200 gr kavrulmuş kadayıf
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz yada fındık kırığı


HAZIRLANIŞI
  1. kadayıf için tereyağını eritin, kadayıfı ekleyin birkaç tur çevirin, şekeri ve ceviz yada fındığı ekleyin karıştırın şeker eriyene kadar bir kaç tur çevirin ve ateşten alın , kenarda soğusun (kavrulmuş kadayıf kullanacaksanız kısık ateşte dikkatli kavurun zaten pişmiş olduğundan yanmasın)
  2. muhallebisi için krema ve tereyağı dışındaki malzemeleri tencereye alın ve karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin
  3. muhallebiyi ateşten alın, krema ve tereyağını ekleyip, mikserle pürüzsüz kıvama gelene dek çırpın
  4. kullanmak istediğiniz kabın tabanına hazırladığınız kadayıftan yayın  (porsiyonluk yada bütün istediğin şekilde hazırlayabilirsiniz)
  5. üstüne muhallebiyi dikkatlice dökün, düzeltin
  6. kalan kadayıfı da muhallebinin üstüne yayarak yerleştirin
  7. tatlı oda ısısına gelince üstünü streçleyerek buzdolabında minimum 3-4 saat soğutun

Yorumlar