MALZEMELER
MUHALLEBİ İÇİN
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 100 ml krema
- 200 gr kavrulmuş kadayıf
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz yada fındık kırığı
- kadayıf için tereyağını eritin, kadayıfı ekleyin birkaç tur çevirin, şekeri ve ceviz yada fındığı ekleyin karıştırın şeker eriyene kadar bir kaç tur çevirin ve ateşten alın , kenarda soğusun (kavrulmuş kadayıf kullanacaksanız kısık ateşte dikkatli kavurun zaten pişmiş olduğundan yanmasın)
- muhallebisi için krema ve tereyağı dışındaki malzemeleri tencereye alın ve karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin
- muhallebiyi ateşten alın, krema ve tereyağını ekleyip, mikserle pürüzsüz kıvama gelene dek çırpın
- kullanmak istediğiniz kabın tabanına hazırladığınız kadayıftan yayın (porsiyonluk yada bütün istediğin şekilde hazırlayabilirsiniz)
- üstüne muhallebiyi dikkatlice dökün, düzeltin
- kalan kadayıfı da muhallebinin üstüne yayarak yerleştirin
- tatlı oda ısısına gelince üstünü streçleyerek buzdolabında minimum 3-4 saat soğutun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.