BORSCH ÇORBASI


Selam,

bugün Rus, Ukrayna mutfağından borş çorbası reçetesi ile geldim, bu çorbayı lezzet dergisinde görüp not almıştım ,ben pancarı azaltıp sıvı miktarını biraz arttırdım.

Sebze ağırlıklı bu çorbanın etli yapılanı var birde et suyuyla yapılanı, bu etsiz versiyonu denemek isterseniz not edin derim lezzetli bir kış çorbası oldu sevgiler..

MALZEMELER

  • 3 adet orta boy pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1/2 beyaz lahana
  • 1/2 litre et suyu
  • 1,5 litre su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • dereotu
  • krema


HAZIRLANIŞI
  1. patates, havuç ve 2 pancarı soyun, rendeleyin
  2. diğer pancarı da küp küp doğrayın ve ayrı bir yerde haşlayın
  3. soğanı ince ince doğrayın
  4. lahanayı da ince ince kesin
  5. rendelenmiş havuç, patates ve pancarı tencereye alın ,tuz ve biberi ekleyin üstüne suyu ekleyip 20 dk pişirin
  6. soğanı tereyağında soteleyin
  7. et suyunu ,soğanı ve lahanayı tencereye ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dk daha pişirin
  8. son olarak sirkeyi ve küp pancarları ekleyin ateşten alın
  9. dereotu ve kremayla servis edin

Yorumlar