LİMONLU LABNELİ BATON KEK

 

Limonlu kek sevenler parmak kaldırsın☝😋yumuşacık dokusu ve lezzetiyle sizi baştan çıkaracak bu keki hemen deneyin, memnun kalacağınızı garanti ederim, sevgiler..

MALZEMELER  (200 ml, bardak ile)

  • 3 büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 kutu labne peyniri (200 gr)
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı +1 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu veya 1 paket dr oetker limonlu şeker
HAZIRLANIŞI

  1. yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın
  2. peyniri ekleyip tekrar çırpın
  3. yağı ekleyin çırpın
  4. unu kabartma tozunu, limon kabuğunu yada limonlu şekeri ekleyin, spatulayla karıştırın
  5. karbonatın üstüne limon suyunu ekleyerek köpürtün ve hamura ekleyin
  6. tüm malzeme homojen bir hal alana kadar spatulayla karıştırın (kek hamuru koyu kıvamda oluyor)
  7. kek harcını, yağladığınız yada pişirme kağıdı serdiğiniz baton kalıba dökün ve düzelterek yayın
  8. 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir, 40 dk sonunda kürdan testi uygulayın temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  9. pişen keki fırından alın, ılıyınca kalıptan çıkarıp, servis tabağına aktarın

Yorumlar