TOST EKMEĞİ



Selam,

ekmeğiniz güzel olursa tostlarınız da bir o kadar lezzetli olur.

Bu ekmek de ev yapımı , pratik bir tost ekmeği👌 deneyin derim sevgiler..

MALZEMELER

  • 500 gr un
  • 125 ml ılık süt
  • 200 ml ılık su
  • 50 gr oda ısısında tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 gr instant maya
  • ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN: süt


HAZIRLANIŞI

  1. sütü, suyu, mayayı ve balı yoğurma kabına alın ve karıştırın, üstünü streçle kapatarak 10 dk köpük köpük olana kadar bekletin
  2. süre sonunda unu, yağı ve tuzu ilave ederek hamuru yoğurun ve üstünü streçle kapatıp, oda ısısında 3-4 saat bekletin (hamur iki katına çıkmış olmalı)
  3. mayalanan hamurun üstüne un serpin yada elinizi  hafif unlayın, havasını alarak katlaya katlaya yoğurun 
  4. daha sonra hamuru unlanmış tezgaha alın üç eşit parçaya bölün, her bir parçayı rulo yapıp toparlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz baton kalıba yan yana yerleştirin
  5. üstünü mutfak beziyle örtün ve 30 dk da kalıbında mayalanmaya bırakın
  6. süre sonunda hamurun üstüne fırçayla süt sürün
  7. fırını 175 dereceye ısıtın ,buhar yapması için de bir kenarına kapla su koyun ve ekmeği fırına verin
  8. 50 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir 40 dk sonra kontrol edin)
  9. pişen ekmeği fırından alın ve dinlenmesi için bir telin üstüne çıkartın, üstüne temiz bir mutfak bezi örtün bu şekilde soğuyana kadar bekletin
  10. nefis tostlar için ekmeğiniz hazır afiyet olsun☺



Yorumlar