Selam,
ekmeğiniz güzel olursa tostlarınız da bir o kadar lezzetli olur.
Bu ekmek de ev yapımı , pratik bir tost ekmeği👌 deneyin derim sevgiler..
MALZEMELER
- 500 gr un
- 125 ml ılık süt
- 200 ml ılık su
- 50 gr oda ısısında tereyağ
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 gr instant maya
- ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN: süt
HAZIRLANIŞI
- sütü, suyu, mayayı ve balı yoğurma kabına alın ve karıştırın, üstünü streçle kapatarak 10 dk köpük köpük olana kadar bekletin
- süre sonunda unu, yağı ve tuzu ilave ederek hamuru yoğurun ve üstünü streçle kapatıp, oda ısısında 3-4 saat bekletin (hamur iki katına çıkmış olmalı)
- mayalanan hamurun üstüne un serpin yada elinizi hafif unlayın, havasını alarak katlaya katlaya yoğurun
- daha sonra hamuru unlanmış tezgaha alın üç eşit parçaya bölün, her bir parçayı rulo yapıp toparlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz baton kalıba yan yana yerleştirin
- üstünü mutfak beziyle örtün ve 30 dk da kalıbında mayalanmaya bırakın
- süre sonunda hamurun üstüne fırçayla süt sürün
- fırını 175 dereceye ısıtın ,buhar yapması için de bir kenarına kapla su koyun ve ekmeği fırına verin
- 50 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir 40 dk sonra kontrol edin)
- pişen ekmeği fırından alın ve dinlenmesi için bir telin üstüne çıkartın, üstüne temiz bir mutfak bezi örtün bu şekilde soğuyana kadar bekletin
- nefis tostlar için ekmeğiniz hazır afiyet olsun☺
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.