Tiramisu sevenler ama benim gibi çiğ yumurtadan da tedirgin olanlar ,bu reçete tam size göre.
Orjinal tiramisu reçetesinden yumurtayı çıkartarak denedim ,hem pratik hem de nefis bir lezzet oldu deneyin derim sevgiler..
MALZEMELER
- 300 ml krema (1,5 paket) buzdolabından soğuk olmalı
- 200 gr labne
- 350 gr taze peynir
- 6 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2-3 damla vanilya aroması yada 2 paket vanilin
- 1 paket kedidili bisküvi
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı dolusu nescafe (kolay bulunur diye nescafe önerdim ,siz isterseniz filtre kahve yada espresso ile hazırlayın)
- 1 tatlı kaşığı konyak (opsiyonel)
HAZIRLANIŞI
- krema ve pudra şekerini katılaşana kadar mikserle çırpın
- peynirleri ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın, homojen bir karışım elde edin
- hazırladığınız kremayı buzdolabında beklemeye alın
- sıcak suya kahveyi ve şekeri ekleyip eritin, dilerseniz konyağı da ilave edip karıştırın
- bisküvileri tek tek ,iki yüzünü kahveye batırıp çok bekletmeden alın ,kare yada dikdörtgen orta boy bir kaba dizin
- üstüne kremanın yarısını döküp yayın
- ikinci sıra bisküvileri de aynı şekilde kahveye batırın ve kremanın üstüne dizin
- kalan kremayla üstünü kaplayın
- üstünü streçle kapatın ve 4-5 saat tercihen bir gece buzdolabında bekletin
- servis etmeden önce ,süzgeç yardımıyla kakao ile üstünü kaplayın
- dilimleyerek servis edin, afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.