Selam,
çikolata sevenlere müthiş lezzetli bir tart reçetesi👌😍 ben evdeki malzemelerle, yeni yıla uygun bir süsleme yaptım, sizler üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, sade haliyle bile bırakabilirsiniz hiç önemli değil lezzeti yeter☺ deneyin derim sevgiler..
TART HAMURU İÇİN
- 150 gr küp kesilmiş soğuk tereyağ
- 1 yumurta
- 3/4 su bardağı pudra şekeri (1 bardaktan bir parmak eksik)
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı un
- 200 ml krema
- 250 gr bitter yada sütlü çikolata
- fındıkları robotta un haline getirin
- yağı , yumurtayı, şekeri, vanilyayı ve unu da fındığın üstüne ilave edip robotta karıştırın
- (karıştırma işlemini elinizle de yapabilirsiniz, robotta karıştırmamın sebebi el ısısıyla yağın fazla erimemesi)
- hamuru toparlayın ve streçe sarıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin
- kullanacağınız tart kalıbını yağlayın
- hamuru dolaptan alın yağlı kağıt üstünde kalıbınızın boyutuna göre açın ve kalıba yerleştirin
- kenarlarını yükselterek düzeltin
- hamurun üstüne çatalla delikler açın ,fazla kabarmaması için
- 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişirin (bisküvi gibi hafif renk almış olacak)
- tartı fırından alın ,soğumaya bırakın
- çikolata ganaj için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ateşten alın, içine çikolatayı ekleyin ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırarak eritin
- tartı dikkatlice servis tabağına çıkartın
- üstüne çikolatayı döküp yayın, fıstık ,fındık ile süsleyin
- çikolata ganajın katılaşması için bir süre buzdolabında bekletin, daha sonra dilimleyerek servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.