EV YAPIMI KARIŞIK MEYVE SUYU


Selam,
evde kalan meyveleri değerlendirmek için güzel bir önerim var sizlere "ev yapımı karışık meyve suyu" hazırlayıp buzdolabına koyun,dilediğiniz zaman buz ekleyerek yada sade olarak servis edin.👍

MALZEMELER
  • 1 kilo karışık meyve (ben erik,beyaz kiraz,kayısı kullandım)
  • 2 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
  • 2,5 litre su
  • 1 limon suyu
NOT: siz evde olan (şeftali,erik,vişne,kayısı gibi ) istediğiniz meyve çeşidi ile hazırlayabilirsiniz.
Dilerseniz şekersiz olarak yapıp ,ilk sıcaklığı geçince bal ekleyebilirsiniz

HAZIRLANIŞI
  1. meyveleri yıkayın,büyükse ikiye bölün,küçük meyve ise olduğu gibi tencereye alın
  2. üstüne suyu ve limon suyunu ekleyip ateşe koyun
  3. kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve meyveler iyice yumuşayana kadar pişirin
  4. pişen meyveleri ezerek süzgeçten geçirin,suyunu tekrar tencereye alın,şekeri ilave edin ve eriyene kadar 1-2 dk karıştırıp ateşten alın
  5. cam şişeye yada sürahiye doldurun,oda ısısına gelince buzdolabında soğutarak servis edin

Yorumlar

  1. Thanks for a marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you're a great author.I will always bookmark your blog and will eventually come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice evening!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.