Mozaik pastanın fıstıklı haliyle karşınızdayım,üstelik yumurtasız ve pratik yapımıyla hoşunuza gidecektir diye umuyorum👍 sevgiler..
MALZEMELER
- 2 dolu çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt (250 ml)
- 1/4 su bardağı toz şeker (çeyrek bardak)
- 100 gram tereyağ (2 çorba kaşığı)
- 80 gram bitter çikolata
- 2 paket pötibör bisküvi (ben çifte kavrulmuş olanı kullandım o nedenle rengi daha koyu)
- 2 çorba kaşığı yeşil toz fıstık
HAZIRLANIŞI
- süt,tereyağ,kakao ve şekeri ufak bir tencereye koyun ve karıştırarak şeker ve yağ eriyene kadar ateşte ısıtın
- daha sonra ateşten alın ve içine çikolatayı ekleyip,eriyene kadar karıştırın
- bisküvileri iri iri kırarak,hazırladığınız sosun içine ekleyin ,son olarak fıstığı ilave edin ve homojen bir şekilde karıştırın
- streç içine döküp sıkıştırarak rulo yapın yada streçle kapladığınız bir kalıba malzemeyi döküp,düzeltin,üstünü de streçle kapatın
- buzluğa atın ve tercihen bir gece bekletin
- dilimleyerek servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.