BEŞAMEL SOSLU PATLICAN


Selam,
patlıcan yemeğini seviyorsanız birde bu şekilde deneyin 👌

MALZEMELER
  • 1 kilo patlıcan +kızartmak için sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası+ 1 su bardağı su

  • 100 gr kıyma
  • 1 küçük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 adet ufak ufak doğranmış çarliston biber
  • birer tutam tuz ,karabiber,kimyon
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

  • BEŞAMEL İÇİN
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 3,5 su bardağı süt
  • birer tutam tuz,karabiber

  • ÜSTÜNE
  • yarım su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI
  1. patlıcanları alacalı soyun,kalın halkalar şeklinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin daha sonra süzün kurutun
  2. kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu serili tabağa alın
  3. kıymayı ve sıvı yağı tavaya alın,kavurmaya başlayın ,soğanı,biberi ve baharatları da ekleyip kavurun
  4. beşamel için yağı ve unu kavurun,yavaş yavaş sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin,son olarak tuzu ve biberi ekleyip karıştırın
  5. fırın tepsisine patlıcanları dizin,üstüne 1 bardak suyla açtığınız salçayı dökün
  6. patlıcanların üstüne kavrulmuş kıymayı yayın
  7. kıymanın üstüne de beşamel sosu yayın
  8. son olarak peynir rendesini serpiştirin
  9. 180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin

Yorumlar