VİŞNELİ YAPRAK DOLMASI/SARMASI


Selam,
yaprak dolmasına bayılan biri olarak vişnelisine ayrı bir bayıldım👀👌
Vişnenin verdiği ekşilik ile dolmanın lezzeti birleşince nefis oldu,öneririm mutlaka deneyin,sevgiler.

MALZEMELER
  • 500 gram yaprak
  • 1 kilo kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 er tatlı kaşığı yenibahar,tuz,tarçın,toz şeker,karabiber
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 paket kuş üzümü (önceden ıslatın şişsin)
  • yarım su bardağı zeytinyağ içine +çeyrek su bardağı pişirirken tencereye
  • 1 kase çekirdeksiz vişne


HAZIRLANIŞI
  1. soğanları temizleyip ufak ufak doğrayın yada robottan geçirin fakat çok fazla ezmeyin
  2. tencereye alıp ocağı açın suyu bırakıp çektiğinde yağı ve fıstığı ekleyin kısık ateşte biraz kavurun
  3. yıkanmış pirinci ekleyin karıştırın,1-2 dk kavurun
  4. baharatlarını ekleyin 1-2 tur döndürün
  5. üzümü ilave edin karıştırın
  6. son olarak dereotunu ilave edin,harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın
  7. yaprağı , tuzu çıkana kadar kaynar suda bekletin ve süzün,saplarını kesin tencerenin dibine koymak için bir kaç tane ayırın
  8. yaprakların geniş tarafına harçtan koyun,ortalarına da 1 er tane vişne yerleştirin, sarın
  9. hepsini bu şekilde tamamlayın
  10. tencerenin dibine ayırdığınız yaprakları yerleştirin,üstüne sarmaları dizin ve yağı ilave edin ,kalan vişneleri de tencereye ekleyin
  11. dolmaların üstüne bir tabak kapatın üstüne gelecek kadar su ekleyip pişirin
  12. yaprağın cinsine göre pişme süresi değişir kontrol edin dolmalar/sarmalar yumuşayana kadar pişirin
  13. pişen dolmaları tencerede soğutun daha sonra servis tabağına çıkartın
  14. dolmaları 1 gün dinlendirirseniz daha güzel olur,afiyet olsun

Yorumlar