Selam,
yaprak dolmasına bayılan biri olarak vişnelisine ayrı bir bayıldım👀👌
Vişnenin verdiği ekşilik ile dolmanın lezzeti birleşince nefis oldu,öneririm mutlaka deneyin,sevgiler.
MALZEMELER
- 500 gram yaprak
- 1 kilo kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- yarım demet kıyılmış dereotu
- 1 er tatlı kaşığı yenibahar,tuz,tarçın,toz şeker,karabiber
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 paket kuş üzümü (önceden ıslatın şişsin)
- yarım su bardağı zeytinyağ içine +çeyrek su bardağı pişirirken tencereye
- 1 kase çekirdeksiz vişne
HAZIRLANIŞI
- soğanları temizleyip ufak ufak doğrayın yada robottan geçirin fakat çok fazla ezmeyin
- tencereye alıp ocağı açın suyu bırakıp çektiğinde yağı ve fıstığı ekleyin kısık ateşte biraz kavurun
- yıkanmış pirinci ekleyin karıştırın,1-2 dk kavurun
- baharatlarını ekleyin 1-2 tur döndürün
- üzümü ilave edin karıştırın
- son olarak dereotunu ilave edin,harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın
- yaprağı , tuzu çıkana kadar kaynar suda bekletin ve süzün,saplarını kesin tencerenin dibine koymak için bir kaç tane ayırın
- yaprakların geniş tarafına harçtan koyun,ortalarına da 1 er tane vişne yerleştirin, sarın
- hepsini bu şekilde tamamlayın
- tencerenin dibine ayırdığınız yaprakları yerleştirin,üstüne sarmaları dizin ve yağı ilave edin ,kalan vişneleri de tencereye ekleyin
- dolmaların üstüne bir tabak kapatın üstüne gelecek kadar su ekleyip pişirin
- yaprağın cinsine göre pişme süresi değişir kontrol edin dolmalar/sarmalar yumuşayana kadar pişirin
- pişen dolmaları tencerede soğutun daha sonra servis tabağına çıkartın
- dolmaları 1 gün dinlendirirseniz daha güzel olur,afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.