TAVUK HAŞLAMA


Selam,
tavuk suyunun faydalarını biliyoruz ve bu şekilde de son derece lezzetli oluyor,malum grip aylarındayız,herkes hasta böyle olunca da vücuda faydalı bir şeyler tüketmek gerekiyor tavuk haşlama da bunlardan biri,denemediyseniz öneririm.

MALZEMELER
  • 2 adet derili,tavuk but (baget de kullanabilirsiniz)
  • 1 büyük havuç
  • 2 büyük patates
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
HAZIRLANIŞI
  1. tavuğu tencereye alın,üstünü geçecek kadar su ekleyip yarı yarıya haşlayın
  2. suyunu süzüp tekrar temiz bir tencereye aktarın
  3. tavuğu da temizleyip, but kısmını ve etli kısımlarını ayırın
  4. havucu ,patatesi ve soğanı temizleyip doğrayın (ben havucu rendeledim)
  5. sebzeleri ve tavukları da suya ilave edin,kaynamaya bırakın
  6. sebzeler yumuşayınca tuzu biberi ve limon suyunu ilave edin
  7. 5 dk daha pişirip ocaktan alın
  8. tavuk haşlama hazır sıcak sıcak servis edin,afiyet olsun

Yorumlar