Selam,
portakallı lezzetleri sevenler için pratik ve lezzetli bir pasta reçetesi👍
Evde olan malzemelerle ,doğaçlama ortaya çıkan bu pastayı gün ikramlarınız arasına koyabilirsiniz ayrıca doğum günü pastası olarak da gayet güzel olur öneririm,sevgiler.
PANDİSPANYA İÇİN
- 4 yumurta
- 10 çorba kaşığı toz şeker
- 8 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi (rendenin ince kısmıyla)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı sıcak su
- pandispanyayı ıslatmak için
- 5-6 çorba kaşığı portakal reçeli suyu (reçelinizin suyu katıysa hafif sulandırın)
- kreması için
- 1 paket krema (200 gr)
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı portakal reçeli tanesi
HAZIRLANIŞI
- kremayı ve pudra şekerini mikserle katılaşana kadar çırpın,içine tarçın ve portakal reçeli tanelerini ekleyip spatulayla karıştırın ve buzdolabında beklemeye alın
- pandispanya için yumurtaları krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 6-7 dk çırpın
- şekeri,vanilyayı,portakal kabuğunu ve suyu ilave edip çırpın
- unu ve kabartma tozunu da eleyerek ilave edin,homojen bir şekilde karıştırın
- orta boy pasta çemberi,kelepçeli kalıp yada fırın kabına (elinizde hangisi varsa) yağlı kağıt yerleştirin
- hamuru kalıba döküp düzeltin ve 160 derecede yaklaşık 20 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir,üstü renk alınca kürdan testi uygulayın temiz çıkıyorsa pişmiştir)
- pişen pandispanyayı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve servis tabağına çıkartın
- üstünü portakal reçeli suyuyla ıslatın
- buzdolabında sertleşen kremayı çıkartın ve ıslattığınız pandispanyanın üstüne döküp,yayın
- üstünü dilediğiniz gibi süsleyin ben portakal kabuğu rendesi,damla çikolata ve inci şekerlerle süsledim
- pastayı buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.