PORTAKALLI PRATİK PASTA


Selam,
portakallı lezzetleri sevenler için pratik ve lezzetli bir pasta reçetesi👍
Evde olan malzemelerle ,doğaçlama ortaya çıkan bu pastayı gün ikramlarınız arasına koyabilirsiniz ayrıca doğum günü pastası olarak da gayet güzel olur öneririm,sevgiler.

PANDİSPANYA İÇİN
  • 4 yumurta
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi (rendenin ince kısmıyla)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
  • pandispanyayı ıslatmak için
  • 5-6 çorba kaşığı portakal reçeli suyu (reçelinizin suyu katıysa hafif sulandırın)
  • kreması için
  • 1 paket krema (200 gr)
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı portakal reçeli tanesi

HAZIRLANIŞI
  1. kremayı ve pudra şekerini mikserle katılaşana kadar çırpın,içine tarçın ve portakal reçeli tanelerini ekleyip spatulayla karıştırın ve buzdolabında beklemeye alın
  2. pandispanya için yumurtaları krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 6-7 dk çırpın
  3. şekeri,vanilyayı,portakal kabuğunu ve suyu ilave edip çırpın
  4. unu ve kabartma tozunu da eleyerek ilave edin,homojen bir şekilde karıştırın
  5. orta boy pasta çemberi,kelepçeli kalıp yada fırın kabına (elinizde hangisi varsa) yağlı kağıt yerleştirin
  6. hamuru kalıba döküp düzeltin ve 160 derecede yaklaşık 20 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir,üstü renk alınca kürdan testi uygulayın temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  7. pişen pandispanyayı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve servis tabağına çıkartın
  8. üstünü portakal reçeli suyuyla ıslatın
  9. buzdolabında sertleşen kremayı çıkartın ve ıslattığınız pandispanyanın üstüne döküp,yayın
  10. üstünü dilediğiniz gibi süsleyin ben portakal kabuğu rendesi,damla çikolata ve inci şekerlerle süsledim
  11. pastayı buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz

Yorumlar