KEREVİZ ÇORBASI


Selam,
sonbahar yağmurları başladığına göre sofralarda çorbaya bol bol yer açabiliriz:)

MALZEMELER
  • 2 büyük boy kereviz (temizleyip,yıkayın ve kabaca doğrayın)
  • 1 büyük boy havuç (temizleyip yıkayın ve kabaca doğrayın)
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 litre su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • bir tutam kereviz yaprağı
HAZIRLANIŞI
  1. yağı,unu tencereye alıp hafif kavurun
  2. kerevizi ve havucu ilave edip bir kaç tur çevirin
  3. suyunu ekleyip kaynamaya bırakın,kaynayınca altını kısıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin
  4. daha sonra el blendırından geçirin,tuzu,biberi ,kereviz yaprağını ve sütü ilave edip 10 dk daha pişirin
  5. sıcak olarak servis edin

Yorumlar