GELİN PASTASI



PANDİSPANYA İÇİN (200 ml bardak ile)
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 silme su bardağı un
ISLATMAK İÇİN
  • 2 su bardağı soğuk süt
KREMASI İÇİN
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme su bardağı un
  • yarım paket beyaz çikolata
ÜSTÜNE
  • üstünü kaplayacak kadar Hindistan cevizi
  • varsa beyaz inci şeker yoksa şart değil

HAZIRLANIŞI
  1. pandispanya için yumurtaları karıştırma kabına alıp çırpın
  2. şekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar tekrar çırpın
  3. suyu ve kuru malzemeleri ilave edin,spatulayla homojen bir şekilde karıştırın
  4. büyük boy kare bir fırın kabının tabanını yağlayın ve pandispanya hamurunu içine döküp,düzeltin
  5. 160 derecede yaklaşık 30 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  6. fırından aldığınız pandispanyanın ilk sıcaklığı geçince üstüne sütü dökün
  7. krema için çikolata hariç malzemeleri tencereye alın,çırpıcıyla karıştırın ve ocağa koyun
  8. sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alın
  9. içine çikolatayı ekleyip,eriyene kadar karıştırın
  10. hazırladığınız kremayı,ıslattığınız pandispanyanın üstüne döküp yayın
  11. üstünü Hindistan cevizi ile kaplayın
  12. oda sıcaklığına gelen pastayı,üstünü streçle kapatarak buzdolabına kaldırın
  13. 1 gece dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz

Yorumlar