PANDİSPANYA İÇİN (200 ml bardak ile)
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 silme su bardağı un
- 2 su bardağı soğuk süt
- 3,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 silme su bardağı un
- yarım paket beyaz çikolata
- üstünü kaplayacak kadar Hindistan cevizi
- varsa beyaz inci şeker yoksa şart değil
HAZIRLANIŞI
- pandispanya için yumurtaları karıştırma kabına alıp çırpın
- şekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar tekrar çırpın
- suyu ve kuru malzemeleri ilave edin,spatulayla homojen bir şekilde karıştırın
- büyük boy kare bir fırın kabının tabanını yağlayın ve pandispanya hamurunu içine döküp,düzeltin
- 160 derecede yaklaşık 30 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
- fırından aldığınız pandispanyanın ilk sıcaklığı geçince üstüne sütü dökün
- krema için çikolata hariç malzemeleri tencereye alın,çırpıcıyla karıştırın ve ocağa koyun
- sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alın
- içine çikolatayı ekleyip,eriyene kadar karıştırın
- hazırladığınız kremayı,ıslattığınız pandispanyanın üstüne döküp yayın
- üstünü Hindistan cevizi ile kaplayın
- oda sıcaklığına gelen pastayı,üstünü streçle kapatarak buzdolabına kaldırın
- 1 gece dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.