YABAN MERSİNLİ CHEESECAKE


Selam,
ikinci kez çizkeki doğum günü pastası olarak hazırladım:) hem lezzeti hem görüntüsü beğenildi bence denemeniz gereken bir reçete👍 sevgiler.

MALZEMELER
  • tabanı için
  • 2 paket kakaolu bisküvi (paketi 125 gr)
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 125 gram erimiş tereyağ
  • kreması için
  • 3 yumurta
  • 400 gram labne peyniri (kullanmadan yarım saat önce suyunu süzülmesi için tel süzgeçte bekletin)
  • 900 gram süzme yoğurt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı yaban mersini (el blendırıyla ,biraz taneli kalacak şekilde püre haline getirin)
  • üstüne
  • 2 paket 80 gramlık beyaz çikolata
  • 200 ml krema

HAZIRLANIŞI
  1. 24-26 cm çapında kelepçeli kalıbı yağlayın ve taban kısmını yağlı kağıt ile kaplayın
  2. bisküvileri robotta toz haline getirin ve erimiş tereyağ ile karıştırın
  3. bisküviyi kalıba boşaltın,kaşığın sırtıyla bastırarak tabanını ve kenarlarını kaplayın,kalıbı buzdolabında beklemeye alın
  4. kreması için şeker ve kremayı çırpın,labneyi ,yoğurdu,vanilyayı ,unu ekleyip çırpın
  5. tek tek yumurtaları ekleyip çırpın
  6. son olarak yaban mersini püresini ekleyin ve karıştırın
  7. buzdolabından kalıbı alın ve hazırladığınız kremayı bisküvi tabanına dökün
  8. 150 derecede ısıtılmış fırına verin,50 dk pişirin
  9. süre sonunda fırını kapatın ,yarım saat açmayın daha sonra kapağını aralayın ve soğuyana kadar içinden almayın ,soğuduktan  sonra oda ısısına alın,10 dk da oda ısısında bekletin ve çizkekin üstünü kapatarak buzdolabına alın 1 gece bekletin
  10. ertesi gün dikkatlice kalıbından çıkartın ve servis tabağına aktarın
  11. üstünün sosu için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve ocaktan alın,içine kırdığınız çikolataları ekleyin ve karıştırarak eritin,biraz soğuduğunda çizkekin üstüne döküp,yayın
  12. sade haliyle bırakabilir yada üstünü süsleyebilirsiniz tercih sizin:)
NOTLAR:
  1. bütün malzemeler oda sıcaklığında olsun
  2. kremayı hazırlarken malzemeleri birbirine karışana kadar çırpın,çok fazla ,uzun uzun çırpmayın
  3. çizkeki fırına vermeden önce hafifçe tezgaha vurun üstünde kabarcık kalmasın,varsa patlatın
  4. çizkeki pişirirken,fırının bir köşesine kapla su koyun
  5. mutlaka bir gece dinlendirin
  6. artan çizkeki kapaklı bir kapla buzdolabında saklayın

Yorumlar