Selam,
kavun reçelini denediniz mi? Değişik reçellerden hoşlananlar için güzel bir reçete👌
İnternet'de pek çok tarife rastlayabilirsiniz ben bu reçeteyi @kymzhavva arkadaşımda gördüm ve onun ölçüleriyle denedim,tek farkı vanilya eklemem oldu sonuçtan da memnun kaldım,öneririm sevgiler.
MALZEMELER
- 1 orta boy kavun
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı temiz içme suyu
- 1 paket karbonat (10 gramlık poşette satılıyor)
- 1 paket vanilya
- 1 limon suyu
HAZIRLANIŞI
- kavunun yenen yumuşak kısımlarını kesip ayırın,altta kalan sert kısımlarını,dış kabuğunu soyarak alın ve küp küp doğrayın
- su dolu bir kaba karbonatı ekleyip karıştırın,doğradığınız kavunları içine ekleyin ve bir gece bu suda bekletin (ben buzdolabında beklettim)
- ertesi gün suyu döküp bir kaç kez kavunları bol suda yıkayın
- su ve şekeri tencereye alıp,15 dk kaynatın,kavunları ve vanilyayı içine ekleyin,reçel kıvam alana kadar (kavunlar şeffaflaşıp,suyu kıvama gelene kadar yaklaşık 50 dk) pişirin,indirmeye yakın limonu ilave edin,5 dk daha pişirip ocaktan alın
- temiz ve kuru kavanozlara boşaltın
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.