SOSLU IZGARA PATLICAN


Selam,
yaz aylarında soslu kızartmalara bayılırız değil mi? ☺
Kızartmanın yeri ayrı olsa da ,ızgara yaparak daha hafif hale getirebilirsiniz.
Hafif olması sizi yanıltmasın son derece lezzetli oluyor,ayrıca aynı şekilde kabağı da ızgarada pişirebilirsiniz deneyin derim,sevgiler.

MALZEMELER
  • 5 adet kemer patlıcan
  • yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • SOSU İÇİN
  • 2 büyük ,rendelenmiş domates
  • 1 adet doğranmış çarliston yada sivri biber
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen (opsiyonel)
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke

HAZIRLANIŞI
  1. patlıcanları alacalı olarak soyun,ortadan ikiye kesin,kestiğiniz parçaları uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda bekletin
  2. sos malzemelerini ufak bir tencerede ,domatesin suyu azalana kadar pişirin ve soğumaya bırakın
  3. yarım bardak yağın içine toz sarımsağı ekleyin
  4. patlıcanları süzün,kurulayın ve ister fırın ızgarasına ister tost makinesine dizin
  5. üstlerine fırçayla sarımsaklı yağdan sürün ve renk alana kadar pişirin (patlıcanları gerekirse ters yüz edin)
  6. pişen patlıcanları servis tabağına alın,üstüne sosu dökün ılık yada soğuk servis edin

Yorumlar