TAM BUĞDAY UNLU KETEN TOHUMLU RAMAZAN PİDESİ


Selam,
Ramazan geldiyse  akla  sıcacık pideler gelir:) evde kendi pidenizi yapmak isterseniz bu reçeteyi öneririm,dilerseniz normal unla da aynı şekilde yapabilirsiniz,sevgiler.

MALZEMELER
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 paket ınstant maya
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı tam buğday unu
  • ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
  1. suyu,sütü,balı karıştırma kabına alın ve balı içinde eritin,mayayı da ekleyip güzelce karıştırın
  2. unun içine tuzu ekleyerek kaba ilave edin
  3. yağı ve keten tohumunu da ekleyip hamuru yoğurun (hamur ele yapışan kıvamda oluyor ekstra un eklemeyin)
  4. kabın üstünü streçle kapatın ve 40 dk kadar mayalandırın
  5. süre sonunda elinizi yağlayarak yada unlayarak hamuru bir kez toparlayıp yoğurun
  6. fırın tepsisine yağlı kağıt serin,hamuru üstüne alıp yuvarlak olarak şekillendirin
  7. üstüne parmak uçlarınızla şekil verin ve yumurta sarısı sürün
  8. 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
NOT: fırın tepsiniz küçükse hamuru ikiye bölüp, iki pide yapabilirsiniz ben öyle yaptım

Yorumlar