Selam,
Ramazan geldiyse akla sıcacık pideler gelir:) evde kendi pidenizi yapmak isterseniz bu reçeteyi öneririm,dilerseniz normal unla da aynı şekilde yapabilirsiniz,sevgiler.
MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 paket ınstant maya
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı tam buğday unu
- ÜSTÜNE
- 1 yumurta sarısı
- suyu,sütü,balı karıştırma kabına alın ve balı içinde eritin,mayayı da ekleyip güzelce karıştırın
- unun içine tuzu ekleyerek kaba ilave edin
- yağı ve keten tohumunu da ekleyip hamuru yoğurun (hamur ele yapışan kıvamda oluyor ekstra un eklemeyin)
- kabın üstünü streçle kapatın ve 40 dk kadar mayalandırın
- süre sonunda elinizi yağlayarak yada unlayarak hamuru bir kez toparlayıp yoğurun
- fırın tepsisine yağlı kağıt serin,hamuru üstüne alıp yuvarlak olarak şekillendirin
- üstüne parmak uçlarınızla şekil verin ve yumurta sarısı sürün
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.