KURU ERİKLİ FİT MUFFİN


Selam,
hazırladığım bu mini kekler/muffinler hem lezzetli hem doyurucu oldular öneririm,sevgiler..

MALZEMELER
  • 2 büyük yumurta
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 6-7 adet kuru erik (15 dk suda bekletip süzün)
  • 8 çorba kaşığı tam buğday yada yulaf unu
HAZIRLANIŞI
  • yumurtaları karıştırma kabına alıp,çırpın
  • pekmezi ,yağı,sütü ve vanilini ekleyip tekrar çırpın
  • unu ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın
  • son olarak erikleri ufak ufak doğrayıp hamura ekleyin
  • tüm malzemeleri homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra muffin kalıplarına ,üstlerinde boşluk kalacak şekilde pay edin
  • 160 derecede yaklaşık 30 dk pişirin (kürdan testi uygulayın,temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  • pişen muffinleri fırından alın,oda ısısına gelince ister kabıyla isterseniz de çıkararak servis tabağına alın

Yorumlar