BAL KABAKLI TARTOLET


Selam,
tart sevenler,bu bal kabaklı ve mini tartlar/tartoletler ilginizi çekebilir:) tartları genelde elmalı yaparız ama bal kabağı da çok yakışıyor öneririm sevgiler...

HAMURU İÇİN
  • 125 gram küp küp kesilmiş,soğuk tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
İÇİ
  • 300 gram bal kabağı + haşlamak için su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • çay kaşığının ucuyla toz zencefil
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • 2 çorba kaşığı süt
ÜSTÜNE
  • pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
  1. bal kabağını doğrayıp,tencereye alın üstüne su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın
  2. yumuşayan bal kabaklarını süzün ve püre haline getirin,tekrar tencereye alın,şekeri ve sütü ekleyip,şeker eriyene kadar pişirip ocaktan alın,içine tarçını,zencefili ve cevizi ekleyip karıştırın
  3. hamuru için malzemeleri kaba alın yoğurun ve üstünü süslemek için biraz ayırın,kalan hamuru 6 eşit parçaya bölün
  4. tartolet kalıplarını yağlayın,hamur parçalarını elinizle bastırarak yerleştirin ve üstüne çatalla delikler açın (kalıpların içine muffin kağıdı koyabilirsiniz)
  5. soğumuş olan iç harcı hamurların üstüne pay edin
  6. ayırdığınız hamurla üstlerini şekillendirin (ben hamuru merdaneyle açtım ve kurabiye kalıbıyla kestim,dilerseniz uzun uzun kesip kafes şekli verebilirsiniz)
  7. hazırladığınız tartoletleri 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir hamurun kenarları ve üstü renk aldıysa pişmiştir)
  8. pişen tartoletler oda sıcaklığına geldiğinde üstlerine pudra şekeri serperek servis edin afiyet olsun

Yorumlar