FELLAH KÖFTESİ


Selam,
hemen hemen herkesin sevdiği bu yöresel tarifi denemediyseniz öneririm,son derece lezzetli oluyor,daha önce kızartma şekliyle siteye eklemiştim göz atmak isterseniz buradan bakabilirsiniz sevgiler..

MALZEMELER
  • 1 su bardağı köftelik bulgur+1 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
HAŞLAMAK İÇİN
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 büyük domates rendesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 küçük boy,ufak doğranmış kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 4-5 dal maydanoz
HAZIRLANIŞI
  1. bulguru geniş bir kaseye alın,tuzu ve kaynar suyu ekleyin ve üstünü kapatın
  2. suyunu çeken ve şişen bulgura yumurtayı,kimyonu ve unu ilave edip yoğurun (hafif ele yapışan,macun kıvamında oluyor)
  3. daha sonra misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve ortalarını hafifçe çukurlaştırın
  4. hazırladığınız köfteleri tuz eklenmiş kaynayan suya atın ve pişirin (köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiştir)
  5. pişen köfteleri süzerek bir tabağa çıkartın
  6. sosu için soğanı,yağı ve sarımsağı tavada çevirin
  7. salçaları ekleyin hafif kavurun,domatesi ekleyin 2-3 tur çevirin
  8. tuzu,naneyi ve nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
  9. sosu,köftelerin üstüne döküp harmanlayın
  10. son olarak üstüne maydanoz serpiştirin,afiyet olsun

Yorumlar