Selam,
hemen hemen herkesin sevdiği bu yöresel tarifi denemediyseniz öneririm,son derece lezzetli oluyor,daha önce kızartma şekliyle siteye eklemiştim göz atmak isterseniz buradan bakabilirsiniz sevgiler..
MALZEMELER
- 1 su bardağı köftelik bulgur+1 su bardağı kaynar su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 4 çorba kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 2 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 büyük domates rendesi
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 küçük boy,ufak doğranmış kuru soğan
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 4-5 dal maydanoz
- bulguru geniş bir kaseye alın,tuzu ve kaynar suyu ekleyin ve üstünü kapatın
- suyunu çeken ve şişen bulgura yumurtayı,kimyonu ve unu ilave edip yoğurun (hafif ele yapışan,macun kıvamında oluyor)
- daha sonra misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve ortalarını hafifçe çukurlaştırın
- hazırladığınız köfteleri tuz eklenmiş kaynayan suya atın ve pişirin (köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiştir)
- pişen köfteleri süzerek bir tabağa çıkartın
- sosu için soğanı,yağı ve sarımsağı tavada çevirin
- salçaları ekleyin hafif kavurun,domatesi ekleyin 2-3 tur çevirin
- tuzu,naneyi ve nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
- sosu,köftelerin üstüne döküp harmanlayın
- son olarak üstüne maydanoz serpiştirin,afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.