Selam,
bizde geleneksel olarak likör çeşitleri yapılır ve saklanır,gelen konuklara kahve ve çikolatayla ikram edilir,
Genelde herkesin beğenisini alan, klasik vişne likörü yapsam da ara sıra başka çeşitler de yapıyorum:) 1 ay önce de nane likörünü yapmıştım,özellikle çikolata ile uyumu harika oluyor not edin derim,diğer likör tariflerime de buradan ulaşabilirsiniz sevgiler..
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 1 demet taze nane
- 1,5 su bardağı toz şeker (şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayın)
- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı votka (1 ufak şişe)
- nane yapraklarını ayırın ve güzelce yıkayıp,kağıt havluyla kurutun,2 litrelik cam bir kavanoza koyun
- üstüne votkayı ekleyin ve kavanozun kapağını kapatın,bu şekilde güneş görmeyen bir yerde 4 gün bekletin
- 4 günün sonunda naneleri süzün ve sıvıyı tekrar kavanoza aktarın
- şeker ve suyu kaynatın ,oda ısısına gelince kavanoza ekleyip, karıştırın ve tekrar kapağını kapatın,güneş almayan bir yere bırakın
- 3 hafta beklettiğiniz likörünüz sunuma hazırdır,likörü kavanozdan, şişeye doldurun ve kapağını kapatın
- soğuk ikram etmek isterseniz şişeyi buzdolabında saklayabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.