NANE LİKÖRÜ


Selam,
bizde geleneksel olarak likör çeşitleri yapılır ve saklanır,gelen konuklara kahve ve çikolatayla ikram edilir,
Genelde herkesin beğenisini alan, klasik vişne likörü yapsam da ara sıra başka çeşitler de yapıyorum:) 1 ay önce de nane likörünü yapmıştım,özellikle çikolata ile uyumu harika oluyor not edin derim,diğer likör tariflerime de buradan ulaşabilirsiniz sevgiler..

MALZEMELER (200 ml bardak ile)
  • 1 demet taze nane
  • 1,5 su bardağı toz şeker (şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayın)
  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı votka (1 ufak şişe)
HAZIRLANIŞI
  1. nane yapraklarını ayırın ve güzelce yıkayıp,kağıt havluyla kurutun,2 litrelik cam bir kavanoza koyun
  2. üstüne votkayı ekleyin ve kavanozun kapağını kapatın,bu şekilde güneş görmeyen bir yerde 4 gün bekletin
  3. 4 günün sonunda naneleri süzün ve sıvıyı tekrar kavanoza aktarın
  4. şeker ve suyu kaynatın ,oda ısısına gelince kavanoza ekleyip, karıştırın ve tekrar kapağını kapatın,güneş almayan bir yere bırakın
  5. 3 hafta beklettiğiniz likörünüz sunuma hazırdır,likörü kavanozdan, şişeye doldurun ve kapağını kapatın
  6. soğuk ikram etmek isterseniz şişeyi buzdolabında saklayabilirsiniz
Not: likörünüzün rengi istediğiniz gibi olmazsa içine 3-4 damla yeşil gıda boyası ekleyebilirsiniz

Yorumlar