1.06.2018

KÖZ PATLICANLI MANTARLI KARNIYARIK


Merhabalar,
yaz yemeklerinin başında karnıyarık gelir,genelde herkesin sevdiği bir yemektir ben bu kez klasik karnıyarığa alternatif bu tarifi pişirdim,hem hafif bir diyet yemeği,hem de et yemeyenler için lezzetli bir yemek oldu öneririm sevgiler..

MALZEMELER
  • 4 adet patlıcan (biraz etli seçerseniz daha iyi olur)
  • 500 gram iri kültür mantarı
  • 2 sivri biber
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 1 kaşık zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
  • 5-6 dal kıyılmış maydanoz
  • 1 domates
SOSU İÇİN
  • 3 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı su
ÜSTÜNE
  • dilimlenmiş domates

HAZIRLANIŞI
  1. patlıcanları yıkayın,kurutun pijama şeklinde soyun tepsiye dizin ve fırın ızgarasında fazla dağılmayacak şekilde közleyin
  2. közlenen patlıcanları tepsiden alın ve bir fırın kabına dizin
  3. mantarların üstünü soyup ufak ufak doğrayın ve tavaya alın
  4. üstüne sivri biberleri doğrayıp ekleyin
  5. soğanı yemeklik doğrayın ve ekleyin
  6. yağı da ilave edip orta yüksek ateşte kavurun
  7. domatesi rendeleyip ekleyin
  8. toz biberi ve maydanozu ilave edin,2-3 dk daha karıştırıp ocaktan alın
  9. patlıcanların ortalarından çizik atın ve kaşık yardımıyla açın,hazırladığınız mantarlı karışımı ortalarına paylaştırın
  10. üstlerine dilim domatesleri yerleştirin
  11. sos malzemelerini bir kasede karıştırın ve patlıcanların üzerine dökün
  12. 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin afiyet olsun
NOT: patlıcanları közledikten sonra pişirme işlemini ocakta,tencerede de yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.