Merhabalar,
yaz yemeklerinin başında karnıyarık gelir,genelde herkesin sevdiği bir yemektir ben bu kez klasik karnıyarığa alternatif bu tarifi pişirdim,hem hafif bir diyet yemeği,hem de et yemeyenler için lezzetli bir yemek oldu öneririm sevgiler..
MALZEMELER
- 4 adet patlıcan (biraz etli seçerseniz daha iyi olur)
- 500 gram iri kültür mantarı
- 2 sivri biber
- 1 küçük boy kuru soğan
- 1 kaşık zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
- 5-6 dal kıyılmış maydanoz
- 1 domates
- 3 çorba kaşığı domates püresi
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı su
- dilimlenmiş domates
HAZIRLANIŞI
- patlıcanları yıkayın,kurutun pijama şeklinde soyun tepsiye dizin ve fırın ızgarasında fazla dağılmayacak şekilde közleyin
- közlenen patlıcanları tepsiden alın ve bir fırın kabına dizin
- mantarların üstünü soyup ufak ufak doğrayın ve tavaya alın
- üstüne sivri biberleri doğrayıp ekleyin
- soğanı yemeklik doğrayın ve ekleyin
- yağı da ilave edip orta yüksek ateşte kavurun
- domatesi rendeleyip ekleyin
- toz biberi ve maydanozu ilave edin,2-3 dk daha karıştırıp ocaktan alın
- patlıcanların ortalarından çizik atın ve kaşık yardımıyla açın,hazırladığınız mantarlı karışımı ortalarına paylaştırın
- üstlerine dilim domatesleri yerleştirin
- sos malzemelerini bir kasede karıştırın ve patlıcanların üzerine dökün
- 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.