21.05.2018

TAHİN SOSLU NOHUTLU ENGİNAR


Lezzetli bir enginar tarifi daha,bu kez tahin sosuyla farklı bir tada sahip,deneyin derim sevgiler..

MALZEMELER
  • 4 adet temizlenmiş enginar
  • 2 orta boy havuç (uzun kesilmiş)
  • 1 büyük kuru soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • 1 limon suyu
  • dereotu

HAZIRLANIŞI
  1. tencereye yağı alın,üstüne soğanı ve şekeri ekleyin,kısık ateşte soğanlar hafif karamelize olana kadar çevirin
  2. havuçları ve tuzu ilave edip 3-4 tur daha çevirin
  3. yıkanmış enginarları ekleyin,suyu ve limon suyunun yarısını ekleyin,tencerenin kapağını kapatıp enginarlar yumuşayana kadar pişirin
  4. daha sonra nohudu ekleyin ve 7-8 dk da nohutla pişirin ve ocağı kapatın
  5. tencerede soğuyan enginarları servis tabağına dizin
  6. üstlerine ve etrafına soğanları, nohutları, havuçları yayın
  7. kıyılmış dereotu serpiştirin
  8. tahin ve kalan limon suyunu karıştırın ,bir kaşık yardımıyla enginarların üzerine gezdirin
  9. yemeğiniz servise hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.