Lezzetli bir enginar tarifi daha,bu kez tahin sosuyla farklı bir tada sahip,deneyin derim sevgiler..
MALZEMELER
- 4 adet temizlenmiş enginar
- 2 orta boy havuç (uzun kesilmiş)
- 1 büyük kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı tahin
- 1 limon suyu
- dereotu
HAZIRLANIŞI
- tencereye yağı alın,üstüne soğanı ve şekeri ekleyin,kısık ateşte soğanlar hafif karamelize olana kadar çevirin
- havuçları ve tuzu ilave edip 3-4 tur daha çevirin
- yıkanmış enginarları ekleyin,suyu ve limon suyunun yarısını ekleyin,tencerenin kapağını kapatıp enginarlar yumuşayana kadar pişirin
- daha sonra nohudu ekleyin ve 7-8 dk da nohutla pişirin ve ocağı kapatın
- tencerede soğuyan enginarları servis tabağına dizin
- üstlerine ve etrafına soğanları, nohutları, havuçları yayın
- kıyılmış dereotu serpiştirin
- tahin ve kalan limon suyunu karıştırın ,bir kaşık yardımıyla enginarların üzerine gezdirin
- yemeğiniz servise hazır afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.