27.04.2018

TAVUKLU MANTARLI ENGİNAR


Selam,
enginar bolken tüketmek gerek fakat hep aynı şekilde yemekten de sıkılabilirsiniz,o zaman bu reçeteyi size öneririm enginarın kendine has tadı ve tavuğun lezzetiyle güzel bir akşam yemeği olabilir ne dersiniz? :) sevgiler..

MALZEMELER
  • 4 büyük boy, temizlenmiş enginar
  • 400 gram kadar kültür mantarı (1 kutu)
  • 5 parça tavuk kalça (ızgara tava diye satılanlardan)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 büyük boy kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 kaşık domates püresi
  • 6-7 dal kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı garnitür(dondurulmuş kullandım)
  • su
HAZIRLANIŞI
  1. mantarları soyup dilimleyin
  2. kapya biberi ve soğanı temizleyip, küp küp doğrayın
  3. enginarları da küp küp kesin
  4. tavukları yıkayıp,havlu kağıtla kurutun
  5. kullanacağınız tencereye yağı koyun,biberi, soğanı ve mantarları ekleyip soteleyin
  6. tavukları ilave edip hafif renkleri dönene kadar çevirin
  7. enginarı,garnitürü,tuzu,toz biberi ve domates püresini ekleyip karıştırın
  8. son olarak yemeğin hizasına gelene kadar su ekleyin ve pişmeye bırakın
  9. pişen yemeğe dereotunu serpiştirin ve servis edin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.