Selam,
enginar bolken tüketmek gerek fakat hep aynı şekilde yemekten de sıkılabilirsiniz,o zaman bu reçeteyi size öneririm enginarın kendine has tadı ve tavuğun lezzetiyle güzel bir akşam yemeği olabilir ne dersiniz? :) sevgiler..
MALZEMELER
- 4 büyük boy, temizlenmiş enginar
- 400 gram kadar kültür mantarı (1 kutu)
- 5 parça tavuk kalça (ızgara tava diye satılanlardan)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 büyük boy kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 kaşık domates püresi
- 6-7 dal kıyılmış dereotu
- 1 su bardağı garnitür(dondurulmuş kullandım)
- su
- mantarları soyup dilimleyin
- kapya biberi ve soğanı temizleyip, küp küp doğrayın
- enginarları da küp küp kesin
- tavukları yıkayıp,havlu kağıtla kurutun
- kullanacağınız tencereye yağı koyun,biberi, soğanı ve mantarları ekleyip soteleyin
- tavukları ilave edip hafif renkleri dönene kadar çevirin
- enginarı,garnitürü,tuzu,toz biberi ve domates püresini ekleyip karıştırın
- son olarak yemeğin hizasına gelene kadar su ekleyin ve pişmeye bırakın
- pişen yemeğe dereotunu serpiştirin ve servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.