Selam,
sakız aroması ile bal kabağının lezzeti birleşti,nefis bir reçel oldu dersem yalan olmaz :) genelde kabak reçelini yöresel çıtır kabak reçeli olarak biliriz,seveni de çoktur ama ben pek çıtır kabağı sevmiyorum o nedenle normal reçel gibi pişirmeyi tercih ettim öneririm sevgiler.
MALZEMELER
- 500 gram küp doğranmış bal kabağı
- 200 gram toz şeker
- 1 paket sakız aromalı vanilin (yerine 2 parça dövülmüş damla sakızı da kullanabilirsiniz)
- yarım limon suyu
- doğranmış kabakları tencereye alın,üstüne şekeri ve sakız aromalı vanilini ekleyin,tencereyi sağa sola hafifçe sallayarak karıştırın ve kapağını kapatın
- şekerin sulanması için 3-4 saat bekletin
- süre sonunda tencereyi ocağa alın orta ateşte pişirmeye başlayın
- kaynamaya geçince ateşi kısık duruma getirin,ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak 20 dk pişirin
- limonu ekleyin 5-6 dk daha pişirip ocağı kapatın
- reçeli kavanoza doldurun (saklamak isterseniz sıcakken kapağını kapatıp kavanozu ters çevirin)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.