Selam,
geçen hafta yaptığım havuç çorbasını sizlerle de paylaşmak istedim, havucun hafif tatlımsı tadı da çorbaya ayrı bir lezzet katıyor,denemek isterseniz işte tarifi..
MALZEMELER
- 5 adet orta boy,rendelenmiş havuç
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1,5 litre et suyu-tavuk suyu-yada su (tercih sizin ben yarı su yarı tavuk suyu kullandım)
- yağı ve havuçları tencereye alın,2-3 dk soteleyin,unu ekleyin bir kaç tur daha çevirin
- zerdeçalı,tuzu ilave edin
- suyu da ekleyip kaynamaya bırakın
- kaynayan çorbanın altını kısın ve ara sıra karıştırarak,havuçlar yumuşayana kadar pişirin
- havuçlar yumuşayınca çorbayı blendrdan geçirin
- sütü ekleyin 5 dk daha pişirip ocağı kapatın
- sıcak servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.