28.01.2018

ZERDEÇALLI HAVUÇ ÇORBASI


Selam,
geçen hafta yaptığım havuç çorbasını sizlerle de paylaşmak istedim, havucun hafif tatlımsı tadı da çorbaya ayrı bir lezzet katıyor,denemek isterseniz işte tarifi..

MALZEMELER
  • 5 adet orta boy,rendelenmiş havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1,5 litre et suyu-tavuk suyu-yada su (tercih sizin ben yarı su yarı tavuk suyu kullandım)
HAZIRLANIŞI
  1. yağı ve havuçları tencereye alın,2-3 dk soteleyin,unu ekleyin bir kaç tur daha çevirin
  2. zerdeçalı,tuzu ilave edin
  3. suyu da ekleyip kaynamaya bırakın
  4. kaynayan çorbanın altını kısın ve ara sıra karıştırarak,havuçlar yumuşayana kadar pişirin
  5. havuçlar yumuşayınca çorbayı blendrdan geçirin
  6. sütü ekleyin 5 dk daha pişirip ocağı kapatın
  7. sıcak servis edin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.