2.12.2017

ISPANAKLI KAŞARLI RULO TARTOLET


Selam,
bugün sizlerle paylaşacağım bu tarifi arkadaşlarım için yapmıştım, hamuru kiş hamuru, harcı ıspanaklı bir tuzlu yapmaktı amacım fakat şekline karar vermemiştim, o anda hazırlama esnasında karar verdim☺bazen böyle şeyler olur son anda karar değişir farklı bir şey çıkar ya ortaya,bu da öyle oldu sonuç olarak gevrek nefis bir tuzlu oldu tadanlar da çok beğendi öneririm sevgiler.

HAMURU İÇİN
  • 125 gram küp küp kesilmiş, soğuk tereyağ
  • 6 çorba kaşığı soğuk su
  • 10 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
İÇİNE
  • yarım kilo temizlenmiş doğranmış ıspanak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tutam tuz ve karabiber
  • 1 çay bardağı kadar eski kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
  1. ıspanakları ve zeytinyağı tavaya alın ve yüksek ateşte kavurun
  2. tuzu ve biberi ekleyip karıştırın 1-2 tur daha çevirip ocaktan alın
  3. harç ılıyınca içine kaşar peynirini ekleyin ve kenara alın
  4. hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve elinizle,yağı fazla yumuşatmadan karıştırıp bütünleştirin (hamur önce kum gibi olacak daha sonra elinizle toparlayabilirsiniz)
  5. hamuru strece sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin
  6. süre sonunda tezgaha streç yada yağlı kağıt serin, hamuru üstüne alın ve üstüne bir kağıt daha koyun, merdaneyle hamuru iki kağıt arasında açarak büyütün
  7. açtığınız hamurun üstüne ıspanaklı harcı yayın ve hamuru geniş rulo şeklinde sarın (çok sıkı rulo yapmayın)
  8. ruloyu 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yatay olarak dizin
  9. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk pişirin (hamurun rengi pembeleşince olmuştur,fazla tutarsanız sertleşir)
  10. sıcak yada soğuk her şekilde ikram edebilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.