PİRİNÇLİ TAZE SOĞANLI ENGİNAR


Merhabalar,
çok fazla enginar sevmesem de faydalı olduğu için yapmak gerekir diye düşünüyorum ☺
Bu kez de pirinçli ve taze soğanlı olarak yaptım, belki sizde denemek istersiniz sevgiler.

MALZEMELER
  • 5 tane temizlenmiş enginar
  • 1 dolu çorba kaşığı yıkanmış pirinç (kırık pirinç kullandım)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • yarım limon suyu
  • 3-4 sap temizlenmiş ve iri doğranmış taze soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 kesme şeker
  • su
HAZIRLANIŞI
  1. enginarları doğrayarak yayvan bir tencereye alın
  2. yağı, şekeri, tuzu ,pirinci ve limonu ekleyip karıştırın
  3. enginarların hizasına gelecek kadar su koyup kapağını kapatın ve pişirmeye bırakın
  4. enginarlar yumuşayınca soğanı ekleyin ,5 dk daha pişirip ocaktan alın
  5. ılık yada soğuk servis edin 
afiyet olsun

Yorumlar