Merhabalar,
çok fazla enginar sevmesem de faydalı olduğu için yapmak gerekir diye düşünüyorum ☺
Bu kez de pirinçli ve taze soğanlı olarak yaptım, belki sizde denemek istersiniz sevgiler.
MALZEMELER
- 5 tane temizlenmiş enginar
- 1 dolu çorba kaşığı yıkanmış pirinç (kırık pirinç kullandım)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- yarım limon suyu
- 3-4 sap temizlenmiş ve iri doğranmış taze soğan
- 1 tutam tuz
- 1 kesme şeker
- su
- enginarları doğrayarak yayvan bir tencereye alın
- yağı, şekeri, tuzu ,pirinci ve limonu ekleyip karıştırın
- enginarların hizasına gelecek kadar su koyup kapağını kapatın ve pişirmeye bırakın
- enginarlar yumuşayınca soğanı ekleyin ,5 dk daha pişirip ocaktan alın
- ılık yada soğuk servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.