Selam,
evde kendi yoğurdunuzu yapmak isterseniz bu reçeteyi öneririm sevgiler :)
MALZEMELER
- 1 litre günlük süt
- 1 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt (ilk kez yapacaksanız probiyotik yoğurtlardan kullanabilirsiniz)
- 1 tutam şeker
- sütü tencereye alın ve arada bir karıştırarak kaynatın, şekeri ekleyip ateşi kısın ve 15 dk kadar kaynatın (tencerenin kenarına baktığınızda süt yaklaşık 1 parmak azalmış olacak)
- sütü ocaktan alın
- sütün mayalama sıcaklığını beklerken fırını 50 derecede 15 dk ısıtıp kapatın (yaz aylarında fırını ısıtmanıza gerek yok)
- bekleyen süte serçe parmağınızı batırın 7 ye kadar saydığınızda parmağınızı yakıyorsa hazırdır, sütten biraz alıp mayalayacağınız yoğurda katın ve karıştırın daha sonra süte ekleyip 2 tur çevirin ve kullanacağınız cam bir kaba yada kavanoza sütü aktarın
- hazır olan sütü dikkatlice fazla sallamadan fırına koyun 6-7 saat fırını hiç açmadan bekletin
- süre sonunda hazır olan yoğurdunuzu ağzı açık şekilde buzdolabına kaldırın, 2-3 saat de buzdolabında durduktan sonra yoğurdunuz hazır afiyetle tüketebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.