EV YAPIMI YOĞURT


Selam,
evde kendi yoğurdunuzu yapmak isterseniz bu reçeteyi öneririm sevgiler :)

MALZEMELER
  • 1 litre günlük süt
  • 1 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt (ilk kez yapacaksanız probiyotik yoğurtlardan kullanabilirsiniz)
  • 1 tutam şeker 
HAZIRLANIŞI
  1. sütü tencereye alın ve arada bir karıştırarak kaynatın, şekeri ekleyip ateşi kısın ve 15 dk kadar kaynatın (tencerenin kenarına baktığınızda süt yaklaşık 1 parmak azalmış olacak) 
  2. sütü ocaktan alın 
  3. sütün mayalama sıcaklığını beklerken fırını 50 derecede 15 dk ısıtıp kapatın (yaz aylarında fırını ısıtmanıza gerek yok)
  4. bekleyen süte serçe parmağınızı batırın 7 ye kadar saydığınızda parmağınızı yakıyorsa hazırdır, sütten biraz alıp mayalayacağınız yoğurda katın ve karıştırın daha sonra süte ekleyip 2 tur çevirin ve kullanacağınız cam bir kaba yada kavanoza sütü aktarın
  5. hazır olan sütü dikkatlice fazla sallamadan fırına koyun 6-7 saat fırını hiç açmadan bekletin
  6. süre sonunda hazır olan yoğurdunuzu ağzı açık şekilde buzdolabına kaldırın, 2-3 saat de buzdolabında durduktan sonra yoğurdunuz hazır afiyetle tüketebilirsiniz

Yorumlar