Selam,
Yunan cacığı, bizim bildiğimiz cacıktan farklı olarak süzme yoğurt ile sulandırılmadan yapılıyor, katı bir kıvamda oluyor denemek isterseniz bu reçeteyi uygulayabilirsiniz
MALZEMELER
öncelikle salatalıkları güzelce yıkayın ve kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin (yuvarlak şekilde)
dilimlediğiniz salatalıkları bir süzgece alın ve üstüne tuz serpip elinizle ovuşturun 10 dakika kadar bekletin
yoğurdu geniş bir kaseye alın, içine sarımsağı tuzu ve naneyi ekleyip karıştırın
süzgeçte bekleyen salatalıkları ,elinizle sıkarak yoğurda ekleyin, karıştırın
cacığı servis tabağına alıp düzeltin, üstüne yağı ekleyin
hemen yenmeyecek ise üstünü streçle kapatıp buzdolabına koyun
AFİYET OLSUN
Yunan cacığı, bizim bildiğimiz cacıktan farklı olarak süzme yoğurt ile sulandırılmadan yapılıyor, katı bir kıvamda oluyor denemek isterseniz bu reçeteyi uygulayabilirsiniz
MALZEMELER
- yarım kilo süzme yoğurt
- 2 adet salatalık + tuz
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 diş ezilmiş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
öncelikle salatalıkları güzelce yıkayın ve kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin (yuvarlak şekilde)
dilimlediğiniz salatalıkları bir süzgece alın ve üstüne tuz serpip elinizle ovuşturun 10 dakika kadar bekletin
yoğurdu geniş bir kaseye alın, içine sarımsağı tuzu ve naneyi ekleyip karıştırın
süzgeçte bekleyen salatalıkları ,elinizle sıkarak yoğurda ekleyin, karıştırın
cacığı servis tabağına alıp düzeltin, üstüne yağı ekleyin
hemen yenmeyecek ise üstünü streçle kapatıp buzdolabına koyun
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.