FAVA

Selam,
fava lezzetli ve yapımı kolay mezelerden biridir, denemeyenler için paylaşmak istedim.

MALZEMELER
  • 2 su bardağı kuru bakla
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • 4 su bardağı su
  • dereotu ( miktarı size kalmış seviyorsanız bol kullanın favaya yakışır)
YAPIMI
  1. baklayı geceden ıslatın, ertesi günü süzüp yıkayın
  2. derin bir tencereye yağın yarısını koyup ısıtın, içine doğradığınız soğanı ekleyip hafif kavurun
  3. baklayı şekeri ve tuzu ilave edin
  4. suyu ekleyip karıştırın ve pişmeye bırakın
  5. baklaların suyu azalıp iyice yumuşadıysa altını kapatın ( sulu lapa kıvamında olacak ,bu sulu oldu aman yanlış mı yaptım diye korkmayın) :) pişen baklayı tencerenin içinde blendır yardımıyla pürüzsüz olana kadar ezin
  6. son olarak favayı kenarlı bir kaba aktarın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin, üstüne kalan yağı, limonu ve dereotunu ekleyin
  7. favanın üstünü streçle kapatıp katılaşması için bir süre buzdolabında dinlendirin
  8. servis edeceğiniz zaman kabın içinde kesebilir veya ters çevirip kaptan bir servis tabağına aktarabilirsiniz 

Yorumlar