VİŞNE ŞURUBU

Selam,
vişne mevsiminde iken bu reçeteyi yapıp dolabınızda bulundurun

malzemeler
  • 1 kilo vişne
  • 750 gr toz şeker
  • yarım limon suyu
yapımı

vişneleri yıkayın, saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın
üstüne şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak 3-4 saat bekletin

beklettiğiniz şekerli vişneyi ocağa alın
şeker eriyip su halini alana kadar karıştırın ,şurup kaynamaya başladığında ocağı kısıp 15 dakika kaynatın
(oluşan köpüklerini alın reçel yapar gibi)
süre sonunda limonu ekleyin karıştırın 2 dakika sonra ocaktan alın

bir kabın üzerine süzgeç oturtun
şurubu süzgeçten geçirin, kalan tanelerini de bir tahta kaşıkla ezerek iyice süzdürün
süzmüş olduğunuz şurubu bir kavanoza doldurun, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın
kullanmak istediğinizde bardağın boyutuna göre 2-3 kaşık şurup koyup, üzerini soğuk su ile tamamlayın ve karıştırın
dilerseniz buz ekleyebilirsiniz

not: kalan ezilmiş vişne tanelerini keklerde, kurabiyede kullanabilirsiniz

kolay gelsin :)

Yorumlar