SAN SEBASTİAN CHEESECAKE 2


Selam,

daha önce ilk deneme olarak hazırladığım şuradaki sebastian cheesecake çok lezzetli olmuştu ama istediğim kadar yüksek olmamıştı,sebastian cheesecake ne kadar kabarırsa kabarsın,mutlaka biraz sönüyor,alçalıyor o nedenle kalıp büyük olunca ince kalmıştı,bir kaç denemeden sonra şimdiki yazacağım reçeteden çok memnun kaldım artık favori reçetem bu😀 ve sizlerle de paylaşmak istedim,denerseniz yorumlarını beklerim,sevgiler..

MALZEMELER

  • 4 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 400 ml krema
  • 700 gram taze peynir 
  • 200 gram labne peynir
  • 1 paket toz halinde vanilyalı puding (un veya nişasta yerine toz puding ekledim)
HAZIRLANIŞI

  1. şeker ve kremayı karıştırma kabına alıp,çırpın
  2. suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyin ,çırpın
  3. taze peynirleri de ekleyip çırpın
  4. puding tozunu ilave edin karıştırın
  5. teker teker yumurtaları ekleyip çırpın
  6. (her bir malzemeyi karışana kadar çırpmanız yeterli ,uzun uzun çırpmayın)
  7. 22 cm kelepçeli kalıbı iki kat pişirme kağıdıyla kaplayın
  8. hazırladığınız cheesecake karışımını kalıba dökün 
  9. fırını 200 derecede ısıtın,buhar yapıp çatlamaması için fırının içine bir kapla  su koyun
  10. kalıbı fırına verin ve 30 ile 40 dk arasında pişirin (pişirme süresi iç kıvamını ne kadar cıvık istediğinize bağlı,uzun tutarsanız daha katı kıvamlı olur,ben 30 dk tuttum)
  11. üstü istediğiniz kadar kızardıysa fırını kapatın,kapağını aralayıp yarım saat içinde bırakın
  12. daha sonra fırından alın ve oda ısısına gelene kadar bekletin
  13. oda ısısına gelince buzdolabında minimum 4-5 saat soğutun
  14. servis edeceğiniz zaman dilimleyin ,yatay olarak tabaklara koyun
  15. dilerseniz üstlerine çikolata sos dökerek servis edin

Yorumlar