Selam,
daha önce ilk deneme olarak hazırladığım şuradaki sebastian cheesecake çok lezzetli olmuştu ama istediğim kadar yüksek olmamıştı,sebastian cheesecake ne kadar kabarırsa kabarsın,mutlaka biraz sönüyor,alçalıyor o nedenle kalıp büyük olunca ince kalmıştı,bir kaç denemeden sonra şimdiki yazacağım reçeteden çok memnun kaldım artık favori reçetem bu😀 ve sizlerle de paylaşmak istedim,denerseniz yorumlarını beklerim,sevgiler..
MALZEMELER
- 4 orta boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 400 ml krema
- 700 gram taze peynir
- 200 gram labne peynir
- 1 paket toz halinde vanilyalı puding (un veya nişasta yerine toz puding ekledim)
- şeker ve kremayı karıştırma kabına alıp,çırpın
- suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyin ,çırpın
- taze peynirleri de ekleyip çırpın
- puding tozunu ilave edin karıştırın
- teker teker yumurtaları ekleyip çırpın
- (her bir malzemeyi karışana kadar çırpmanız yeterli ,uzun uzun çırpmayın)
- 22 cm kelepçeli kalıbı iki kat pişirme kağıdıyla kaplayın
- hazırladığınız cheesecake karışımını kalıba dökün
- fırını 200 derecede ısıtın,buhar yapıp çatlamaması için fırının içine bir kapla su koyun
- kalıbı fırına verin ve 30 ile 40 dk arasında pişirin (pişirme süresi iç kıvamını ne kadar cıvık istediğinize bağlı,uzun tutarsanız daha katı kıvamlı olur,ben 30 dk tuttum)
- üstü istediğiniz kadar kızardıysa fırını kapatın,kapağını aralayıp yarım saat içinde bırakın
- daha sonra fırından alın ve oda ısısına gelene kadar bekletin
- oda ısısına gelince buzdolabında minimum 4-5 saat soğutun
- servis edeceğiniz zaman dilimleyin ,yatay olarak tabaklara koyun
- dilerseniz üstlerine çikolata sos dökerek servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.