MİNİ CHEESECAKE


Selam,
cheesecake bu kez mini versiyonuyla karşınızda ☺👌 en sade haliyle yapıp üstüne dilediğiniz sosu kullanabilirsiniz.
Ben dondurucuya attığım karadutlarla bir sos yaptım,dilerseniz buradaki tarifle limonlu yapabilirsiniz yada çikolatalı sos kullanabilirsiniz ,sosla uğraşmayayım derseniz de evde olan her hangi bir reçelle yada taze meyvelerle sunabilirsiniz tercih sizin,sevgiler.

MALZEMELER
  • TABANI İÇİN
  • 2 paket burçak bisküvi (yeni çıkan siyez unlu bisküvi kullandım)
  • 100 gram erimiş tereyağ
  • KREMASI İÇİN
  • 400 gram labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 orta boy yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI
  1. bisküvileri bir poşet içinde yada robotta toz haline getirin ve erimiş yağla karıştırın
  2. mini, kağıt kek kalıplarının tabanına hazırladığınız yağlı bisküviyi paylaştırın daha sonra bir çay bardağının dibiyle bastırarak bisküvileri düzleştirin ve fırın tepsisine dizerek buzdolabında beklemeye alın
  3. kreması için labnenin dibindeki suyu süzerek karıştırma kabına alın,kremayı ve şekeri ekleyip çırpıcıyla karıştırın,limon rendesini,unu ve nişastayı ekleyip çırpın,teker teker yumurtaları ekleyip homojen bir şekilde karıştırın
  4. buzdolabından hazırladığınız kalıpları çıkartın,bisküvi tabanlarının üstüne kremayı pay edin
  5. tepsiyi hafifçe tezgaha vurun (hava kabarcığı varsa sönsün,cheesecake çatlamasın)
  6. 160 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin
  7. fırını kapatın ve kapağını hafif aralayın,cheesecake leri içinde soğumaya bırakın
  8. soğuyunca oda sıcaklığına alın,üstüne hazırladığınız sostan dökün ve tek tek streçleyip buzdolabında bir gece bekletin
KARADUT SOSU İÇİN
2 su bardağı karadutu tencereye alın,1 su bardağı su ekleyip,karadutlar yumuşayıp,rengi çıkana kadar pişirin.
Daha sonra ezerek süzgeçten geçirin,tekrar tencereye alın,içine 2 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı mısır nişastası ekleyip,karıştırarak koyulaşana kadar pişirin

NOT: BU ÖLÇÜLERDE KULLANACAĞINIZ KALIBIN BOYUTUNA GÖRE 13-15 ADET ÇIKIYOR,FAZLA GELİRSE  CHEESECAKEİ SADE HALİYLE STREÇLEYİP DONDURUCUDA SAKLAYABİLİRSİNİZ,SERVİS ETMEDEN YARIM SAAT ÖNCE ÇIKARIP,ÜSTÜNÜ SÜSLEYEREK SUNABİLİRSİNİZ


Yorumlar