LİMONLU YOĞURTLU CHEESECAKE


Selam,
arkadaşımın doğum günü için hazırladığım bu çizkeki sizlerle de paylaşmak istedim, çizkekim beğenildi yani sınıfı geçti:)
diğer çizkek (cheesecake) tariflerime de buradan ulaşabilirsiniz sevgiler.

TABANI İÇİN MALZEMELER  (26 cm kelepçeli kalıp için)
  • 3 paket burçak bisküvi
  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
KREMASI İÇİN MALZEMELER
  • 3 orta boy yumurta
  • 400 gram labne
  • 900 gram süzme yoğurt
  • 1,5 su bardağı toz şeker (200 ml bardak ile)
  • 1 limon kabuğu (rendenin ince kısmı ile rendelenmiş)
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilin
ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER
  • 3 büyük limon
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilin
  • 50 gram tereyağ
  • 1 fiske zerdeçal (rengi daha sarı yapsın diye ekledim,siz eklemeyebilirsiniz)

HAZIRLANIŞI
  1. öncelikle kelepçeli kalıbı yağlayın ve pişirme kağıdı ile kaplayın
  2. bisküvileri rondoda toz haline getirin,yağı ve tarçını bisküvilerle karıştırın
  3. bisküviyi kalıba boşaltın,kaşığın sırtıyla bastırarak tabanını ve kenarlarını kaplayın,buzdolabında beklemeye alın
  4. kreması için labnenin suyunu süzerek karıştırma kabına alın şekeri ve kremayı da ekleyip tel çırpıcıyla çırpın
  5. yoğurdu ekleyin karışana kadar çırpın
  6. limon kabuğunu,unu ve vanilini ekleyip karıştırın
  7. teker teker yumurtaları ilave edin (1 yumurta ekleyip karıştırın sonra diğerini)
  8. buzdolabında bekleyen kalıbı alın ,hazırladığınız kremayı bisküvi tabanının üstüne dökün ve kalıbı bir kaç kez hafifçe tezgaha vurun (hava kabarcıkları oluşmasın çizkek çatlamasın diye)
  9. kalıbın etrafını da folyo ile kaplayın ve fırın tepsisine yerleştirin,kalıbın yarısına gelecek kadar tepsiye su doldurun
  10. 150 derecede ısıtılmış fırına yerleştirin ve 45-50 dk pişirin
  11. süre sonunda fırını kapatın 15 dk kapalı şekilde içinde bekletin,daha sonra fırın kapağını hafif aralayın,çizkek soğuyana kadar içinde bekletin,sonra oda ısısına alın
  12. üstü için limonları sıkıp ufak bir sos tenceresine alın,yağ hariç malzemeleri ekleyip karıştırın ve ocağa alın,karıştırarak kıvam alana kadar pişirin ocaktan alın,yağı ekleyip karıştırın
  13. sosu ara sıra karıştırarak ılımasını sağlayın
  14. daha sonra çizkekin üstüne döküp, yayın
  15. oda sıcaklığında tamamen soğuyan çizkekin üstünü kapatıp, 1 gece buzdolabında dinlendirin 
  16. ertesi günü kalıbında dikkatlice çıkartıp servis tabağına aktarın ve dilimleyerek servis edin

Yorumlar