KAHVELİ SUFLE


Selam,
canı sufle çekenlere pratik bir sufle tarifi ,bu tarifin pratikliği nedir derseniz, yumurtaların sarısını,beyazını ayırmadan yapıyoruz,ben kahve sever biri olarak kahve ekledim,siz dilerseniz eklemeye bilirsiniz ,bunun yerine vanilinli yada sade yapabilirsiniz,yada beyaz/sütlü çikolata tercih edebilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun,sevgiler..
NOT: daha önce yaptığım sufle muffin tarifine de göz atabilirsiniz

MALZEMELER
  • 2 büyük boy yumurta
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz filtre kahve
  • 75 gram tereyağ
  • 3 çorba kaşığı un
  • 80 gram bitter çikolata
ÜSTÜNE
  • pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
  1. fırını 200 dereceye ayarlayın
  2. sufle kaplarını tereyağ ile yağlayın,kenara alın (sufle için uygun kabınız yoksa kalın muffin kağıtlarında da pişirebilirsiniz,bu malzemelerden ,küçük sufle kabında 4 adet çıkıyor)
  3. tereyağı ve çikolatayı ufak bir tencereye alın, çok kısık ateşte karıştırarak eritin kenara alın
  4. içine unu ve kahveyi ekleyip karıştırın
  5. diğer yanda yumurtaları karıştırma kabına alın ve mikserle çırpmaya başlayın,bir yandan çırparken şekeri ekleyin,yumurtalar köpük köpük ve rengi beyaz olana kadar, yaklaşık 6-7 dk çırpın
  6. çırptığınız yumurtalara çikolatalı karışımı ekleyin ve spatulayla alttan üste doğru homojen bir şekilde karıştırın
  7. hazırladığınız sufle kaplarına ,üstlerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde pay edin (benim kaplarım büyüktü o nedenle yarısına kadar doldurdum)
  8. ısınmış fırına verin ve 8-9 dk pişirin (süreyi aşmayın yoksa sufleniz kek olur ) 
  9. fırından aldığınız sufleleri 5 dk bekletin,sonra üstüne pudra şekeri serpip servis edin afiyet olsun

Yorumlar