Selam,
severek yediğimiz havuçlu keki bu kez pekmezle pişirdim,tadanlar çok beğendi hem esmer un hem şekersiz olunca diyet yapanlar bile keyifle 1 dilim yiyebilir bence☺denemek isterseniz not edebilirsiniz,sevgiler.
MALZEMELER ( 200 ml su bardağı ile)
- 3 orta boy yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pekmez (ajda çay bardaklarından yani büyük boy)
- 2 su bardağı havuç rendesi
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- yumurtaları karıştırma kabına alın ve mikserle köpük köpük olana dek çırpın,yağı ve pekmezi ilave edip tekrar çırpın
- havucu ve cevizi ekleyip karıştırın
- kabartma tozunu,vanilini ,unu ve tarçını eleyerek ilave edin ve karıştırın
- pişirme kağıdı serdiğiniz yada yağladığınız,orta boy bir kek kalıbına hamuru dökün,düzeltin
- 160 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin,kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın)
- kek oda ısısına gelince servis tabağına aktarın ve dilimleyerek servis edin afiyet olsun
Hem faydalı hem de nefis görünüyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nilay hanım sevgiler.
Sil