HAVUÇLU PEKMEZLİ ESMER KEK


Selam,
severek yediğimiz havuçlu keki bu kez pekmezle pişirdim,tadanlar çok beğendi hem esmer un hem şekersiz olunca diyet yapanlar bile keyifle 1 dilim yiyebilir bence☺denemek isterseniz not edebilirsiniz,sevgiler.

MALZEMELER ( 200 ml su bardağı ile)
  • 3 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı pekmez (ajda çay bardaklarından yani büyük boy)
  • 2 su bardağı havuç rendesi
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
HAZIRLANIŞI
  1. yumurtaları karıştırma kabına alın ve mikserle köpük köpük olana dek çırpın,yağı ve pekmezi ilave edip tekrar çırpın
  2. havucu ve cevizi ekleyip karıştırın
  3. kabartma tozunu,vanilini ,unu ve tarçını eleyerek ilave edin ve karıştırın
  4. pişirme kağıdı serdiğiniz yada yağladığınız,orta boy bir kek kalıbına hamuru dökün,düzeltin
  5. 160 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin,kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın)
  6. kek oda ısısına gelince servis tabağına aktarın ve dilimleyerek servis edin afiyet olsun

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.