Selam:)
pesto sos özellikle makarnalara ve ete çok yakışıyor yapımı da kolay
denemek isterseniz işte tarifi
malzemeler:
1 küçük demet fesleğen
yarım su bardağı zeytinyağ (yağ miktarını sosun koyuluğuna göre çoğaltabilirsiniz)
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
damak tadınıza göre tuz ve karabiber
yapımı:
fesleğeni yıkayın ve iyice kurutun
kalın saplarını kesin
fıstıkları tavada yağsız olarak kavurun
sarımsakları temizleyin
bir blendır yada rondoya yağın yarısını koyun
fesleğeni ekleyin çalıştırın
sarımsağı ,biberi ,tuzu ,fıstığı , peyniri ve kalan yağı da ekleyip tekrar çalıştırın
bütün malzemeler iyice parçalanıp bütünleşince sosunuz hazır
bir kavanoza koyup kullanana kadar buzdolabında bekletebilirsiniz
kolay gelsin:)
pesto sos özellikle makarnalara ve ete çok yakışıyor yapımı da kolay
denemek isterseniz işte tarifi
malzemeler:
1 küçük demet fesleğen
yarım su bardağı zeytinyağ (yağ miktarını sosun koyuluğuna göre çoğaltabilirsiniz)
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
damak tadınıza göre tuz ve karabiber
yapımı:
fesleğeni yıkayın ve iyice kurutun
kalın saplarını kesin
fıstıkları tavada yağsız olarak kavurun
sarımsakları temizleyin
bir blendır yada rondoya yağın yarısını koyun
fesleğeni ekleyin çalıştırın
sarımsağı ,biberi ,tuzu ,fıstığı , peyniri ve kalan yağı da ekleyip tekrar çalıştırın
bütün malzemeler iyice parçalanıp bütünleşince sosunuz hazır
bir kavanoza koyup kullanana kadar buzdolabında bekletebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.