PESTO SOS

Selam:)
pesto sos özellikle makarnalara ve ete çok yakışıyor yapımı da kolay
denemek isterseniz işte tarifi

malzemeler:
1 küçük demet fesleğen
yarım su bardağı zeytinyağ (yağ miktarını sosun koyuluğuna göre çoğaltabilirsiniz)
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
damak tadınıza göre tuz ve karabiber

yapımı:
fesleğeni yıkayın ve iyice kurutun
kalın saplarını kesin

fıstıkları tavada yağsız olarak kavurun
sarımsakları temizleyin
bir blendır yada rondoya yağın yarısını koyun
fesleğeni ekleyin çalıştırın
sarımsağı ,biberi ,tuzu ,fıstığı , peyniri ve kalan yağı da  ekleyip tekrar çalıştırın
bütün malzemeler iyice parçalanıp bütünleşince sosunuz hazır
bir kavanoza koyup kullanana kadar buzdolabında bekletebilirsiniz

kolay gelsin:)

Yorumlar